Tuumaustauko

Kun lattia oli paikallaan, piti pysähtyä hetkeksi miettimään. Tarvittavaa lautamäärää olisi ollut ihan liian vaikea laskea, mutta jos saisi edes seinien ja mahdollisen parvekkeen paikan päätettyä.

Kuvan päällimmäisessä paperissa näkyvät mitat on mitattu valmiista lattiasta. Sen koko puolestaan määräytyi puun ja saatavilla olleiden rakennusaineiden mittojen mukaan.

DSCF1809p

Muun muassa katon jyrkkyyden ja muodon hahmottelemiseksi tuntui kätevimmältä askarrella paperinen pienoismalli. Tässä majan korkeudeksi kaavailtiin vielä korkeimmillaan 1,5 metriä lasten pituuden mukaan, mutta myöhemmin korkeutta kasvatettiin niin että aikuisetkin voisivat oleskella majassa.

Print

Terassi alkoi näyttää liian pieneltä tämän mallin mukaan, joten sitä ei lopulta tehty. Samalla sisätilaa saatiin niin paljon, että sinne mahtuisi hyvin nukkumaan. Terassi olisi voinut olla sittenkin ihan onnistunut ratkaisu, kun kerran kattoakin nostettiin, mutta jotkut päätökset tuli lopulta tehtyä aika nopeasti, jotta valmiiksi saataisiin edes jotain.

DSCF1803m
Tämän mallin mukaan rakentaen parvekkeesta olisi tullut niin pieni, että lapsetikin olisivat mahtuneet sinne vain istuen.

Yksi suoranainen virhe tehtiin runkoa rakennettaessa, kun tämä pienoismalli ei ollut mukana työmaalla. Majan ”läpi” kasvavan puun ylle olisi saanut mukavasti sisätiloja, mutta tämä idea unohtui kriittisellä hetkellä, eikä paikallaan olevia rakenteita haluttu enää purkaa. Alun perinkin komeroksi suunnitellusta sopesta tuli sitten varsin pieni. Lapsille ehkä silti sopiva…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s